Menu

Rechter staat Sportdreams toe

Managementspelen zoals die op internet worden aangeboden door het Amsterdamse bedrijf Sportdreams zijn geen kansspelen. Zo luidde de uitspraak van de rechter in Arnhem op 3 februari.

Managementspelen zoals die op internet worden aangeboden door het Amsterdamse bedrijf Sportdreams zijn geen kansspelen. Zo luidde de uitspraak van de rechter in Arnhem op 3 februari. {mosimage}

Sportdreams is bekend van spellen zoals de Competitie Manager, Wimbledon Manager en F1 Manager en is daarmee een concurrent van De Lotto’s "Toto". De Lotto zit al 2,5 jaar Sportdreams dwars via de rechter. De rechtbank oordeelde nu dat het concept van de door Sportdreams aangeboden managementspelen in principe wel valt onder de wet op de kansspelen. Door een aanpassing van het prijzenschema vervalt echter het kansspelelement, zodat de managementspelen van Sportdreams als sportamusement kunnen worden beschouwd.

Al in augustus 2002 wees de rechtbank Amsterdam in kort geding de eisen van De Lotto af. Zij ging daarop in hoger beroep en startte tevens een bodemprocedure bij de rechtbank in Arnhem. Een saillant detail is dat De Lotto daarvoor jarenlang heeft samengewerkt met Sportdreams.