Menu

Het grootste sportevenement van start

Het grootste sportevenement in Turijn zijn van start gegaan. Zal Nederland weer vele medailles bij het schaatsen gaan veroveren?

Het grootste sportevenement in Turijn zijn van start gegaan. Zal Nederland weer vele medailles bij het schaatsen gaan veroveren?

Gaan we dit jaar ook in andere disciplines voor goud, zilver of brons?

Uiteraard zijn de schaatsers de grootste kanshebbers op Nederlands eremetaal. Sven Kramer moet na de 5000m nog driemaal aan de start verschijnen, op de 1500m, 10000m en de ploegenachtervolging. Andere kanshebbers op de lange afstanden zijn Carl Verheijen enBob de Jong. Op kortere afstanden lijken Jan Bos en Erben Wennemars de meeste kans te maken op eremetaal. Gaat Jan Bos voor de derde keer op rij een medaille op de 1000m binnenhalen? Wordt het nu eindelijk goud?

Bij de Nederlandse dames gaan Renate Groenewold, Gretha Smit, Ireen Wust en Marianne Timmer de strijd aan met Duitsland en Canada voor de podiumplaatsen. Zal Gretha Smit op tijd in topvorm verkeren? Gaat Renate Groenewold na zilver in Salt Lake nu voor goud in Turijn?

Naast de vele deelnemers bij het schaatsen heeft Nederland ook diverse deelnemers bij het bobsleeën (dames en heren teams), shorttrack en snowboarden. Krijgen we verrassingen te zien en gaan we ook hier voor de medailles? Wat kunnen Cheryl Maas en Nicolien Sauerbreij?

Wed op de Olympische Winterspelen!

Lees ook:

  • Wed op schaatsen en win een bonus