Menu

België wil gokken op internet toestaan

België overweegt om gokken op het internet te liberaliseren, zo schrijft De Standaard.

België overweegt om gokken op het internet te liberaliseren, zo schrijft De Standaard. De Europese loterijen vinden dat niet kunnen en dringen erop aan dat de strijd tegen ongereglementeerde gokwebsites onverminderd wordt doorgezet.

Eerder besliste de Raad van Europese ministers dat gokken via internet niet kan worden toegelaten. Ook België ging daar destijds mee akkoord. Nu wordt er een andere oplossing gezocht. Minister van Justitie Laurette Onkelinx wil een betrouwbaarheidscertificaat uitreiken aan websites die in regel zijn met een aantal voorwaarden.

Veel EU-lidstaten begrijpen de plotse ommekeer niet. Winfried Wortmann, voorzitter van de Europese loterijen, vindt het toelaten van gokken op websites een slecht idee. De websites in kwestie worden volgens hem niet onderworpen aan de nodige controles zoals dat bij erkende loterijen het geval is. Het is daardoor mogelijk dat de consument op dergelijke websites bedrogen of zelfs bestolen wordt.

Hoewel België van mening is dat gokken via internet niet meer te stoppen is, bewijzen andere landen het tegendeel. Vooral de VS, Frankrijk, Nederland en Duitsland vervullen volgens de Standaard een voorbeeldrol in het bestrijden van internetgokken.

Kamerlid Servais Verherstraeten zal de zaak in het parlement opnieuw ter sprake brengen.

Bron: De Standaard, ZDNet