Menu

Doyle Brunson niet bij WSOP dit jaar

Doyle Brunson heeft via Twitter laten weten dat hij dit jaar waarschijnlijk aan geen enkel Bracelet toernooi deel zal gaan nemen tijdens de World series of Poker. Brunson, die inmiddels alweer 79 jaar oud is, kampt de laatste jaren met gezondheidsproblemen en kan de lange uren aan de poker tafel niet meer volhouden. Als Brunson inderdaad niet deelneemt aan de WSOP dit jaar, betekend dat het einde van een tijdperk.

Levende poker legende
Doyle Brunson is volgens velen de grootste nog levende poker legende, zeker op het gebeid van Texas Holdem is dit zeer zeker het geval. Brunson was één van de paar spelers die de Texas Holdem variant van Texas naar Las Vegas brachten en het spel populair maakten in de Amerikaanse gok stad.
Hij nam deel aan de eerste World Series of Poker, die in 1970 werd gehouden en nam sindsdien bijna elk jaar deel aan het Main Event en een groot aantal van het elk jaar groeiende aantal side events dat de WSOP kent. In 1976 en 1977 wist Brunson het Main Event te winnen en was daarmee de eerste speler ooit die het Main Event van de WSOP twee keer achter elkaar op zijn naam wist te zetten.
Beide keren won Brunson de finale met 10-2, een hand die vanaf dat moment bekend kwam te staan als de “Doyle”. Wat veel mensen niet weten is dat er voor die tijd al een hand naar Brunson vernoemd was. Ook de AQ draagt de naam “Doyle”, maar in dit geval komt de bijnaam door het feit dat Brunson deze hand nooit speelde tijdens Cash Games.

De man die poker populair maakte
Door zijn twee overwinningen tijdens de WSOP, werd Brunson een held in de poker wereld en verwierf hij ook nationale bekendheid in de Verenigde Staten. Zijn echte wereldfaam kwam echter in 1978, toen hij zijn boek Super / System uitbracht. Dit boek wordt nog steeds door veel spelers gezien als de poker bijbel en maakte het spel wereldwijd populair.

Zelf deelnemen aan de WSOP
Hoewel er een einde komt aan een tijdperk als Brunson inderdaad niet deelneemt aan de WSOP van dit jaar, betekend dit natuurlijk ook dat er wel een gevaarlijke speler minder aanwezig is. Mocht je zelf eens deel willen nemen aan het Main Event of één van de Side Events van de WSOP, dan zijn er op het moment bij verschillende online poker rooms plaatsen te winnen voor de WSOP. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Poker om te zien hoe je jouw ticket kunt bemachtigen.