Menu

Nederlander haalt finale WSOP

Voor het tweede jaar op een rij heeft een Nederlandse poker speler de finale tafel van de World Series of Poker weten te behalen. Nadat Michiel Brummelhuis vorig jaar als eerste Nederlandse poker speler ooit de finale van het Main Event van de WSOP wist te behalen, is het dit jaar Jorryt van Hoof die in November terug mag gaan komen om te kijken of hij wellicht de eerste Nederlandse WSOP Main Event winnaar kan gaan worden.

Nederlanders doen het goed

De afgelopen jaren is het niveau van het poker in Nederland enorm gegroeid. Nog maar een paar jaar geleden waren er eigenlijk maar een handvol succesvolle Nederlandse poker spelers, Rob Hollink, Noah Boeken, Rolf Slotboom en Marcel Luske waren eigenlijk de enige spelers uit Nederland die op internationaal gebied een deuk in een pakje boter konden slaan.

Nu na Brummelhuis ook Van Hoof de November Nine heeft weten te bereiken, heeft hij laten zien dat het kunstje dat Brummelhuis vorig jaar flikte tekenend was voor de groei die het Nederlands poker heeft doorgemaakt en niet zozeer voor het geluk van Brummelhuis.

Tijdens deze editie van het Main Event waren er natuurlijk ook verschillende andere Nederlandse spelers aanwezig. Verschillende van deze spelers deden het lang niet slecht en sommigen wisten ook nog redelijk hoog in het geld te komen. De naam die we hier niet mogen vergeten is die van Oscar Kemps, die net als Van Hoof de laatste reguliere speeldag wist te bereiken, maar helaas op de 14de plaats het toernooi moest verlaten.

Chip Leader

Zowel Van Hoof als Kemps begonnen de laatste reguliere speeldag met een relatief lage stack. Van Hoof zat met zijn stack op het gemiddelde en Kemps zat net boven de helft van de gemiddelde stack. Beide spelers moesten dus nog flink aan de bak om uitzicht te houden op de finale tafel.

Zoals gezegd wist Kemps helaas de finale niet te bereiken. Hij werd er op de 14de plek door niemand minder dan Van Hoof af gespeeld. Van Hoof had toch al een goed begin van de dag, nadat hij na slechts een paar handen zijn stack verdubbelde. Door deze goede start wist hij zijn stack langzaam maar zeker uit te bouwen en tegen de tijd dat hij Kemps van tafel speelde had hij al meer dan 30 miljoen chips.

Mede door de toervoeging van de stack van Kemps wist Van Hoof de laatste reguliere speeldag af te sluiten met de hoogste stack. Hij zal dus aan de finale tafel plaats gaan nemen als de chip leader. Met een stack van meer dan 35 miljoen chips en slecht één andere speler met een stack van boven de 30 miljoen, heeft hij dus een goede kans om de titel ook daadwerkelijk te pakken. De finale zal worden gespeeld op 10 en 11 november, dus zet die datums in je agenda.