Menu

Vanavond begint finale WSOP

Vanavond is het eindelijk zo ver. Na drie maanden wachten, gaat vanavond dan eindelijk de finale van de World Series of Poker van start. De negen spelers die de finale tafel van het Main Event hebben weten te bereiken, ook wel de November Nine genoemd, zullen vannacht, Nederlandse tijd, plaats gaan nemen aan de finale tafel om morgen uiteindelijk te beslissen wie van deze negen zich WSOP Main Event Champion van 2014 mag gaan noemen. Voor het tweede jaar op een rij is het ook een Nederlandse speler gelukt om de finale te bereiken: de Eindhovenaar Jorryt van Hoof.

Goede kansen voor Van Hoof

Het is pas de tweede keer dat een Nederlandse speler de finale van de finale van het Main Event van de World Series of Poker weet te behalen. Vorig jaar was Michiel Brummelhuis de eerste Nederlander die deze prestatie wist te leveren. Helaas voor Brummelhuis had hij geen geweldige stack bij aanvang van de finale tafel, maar toch wist hij nog knap zevende te worden en daarmee de hoogste Nederlandse eindnotering tijdens een WSOP Main Event neer te zetten.

Van Hoof heeft een veel betere kans dan Brummelhuis om ook daadwerkelijk de tweede finale dag te halen en uiteindelijk misschien zelfs met de fel begeerde gouden Bracelet naar huis te gaan. Van Hoof is namelijk de speler waar alle spelers tegenop kijken op het moment, want hij is degene die met een stack van meer dan 38 miljoen chips de chip leader is als straks de finale tafel van start gaat. Alleen Felix Stephensen heeft ook meer dan 30 miljoen chips, maar met iets meer dan 32 miljoen chips, toch nog beduidend minder dan Van Hoof.

Met een dergelijke chip overmacht kan het bijna niet anders dan dat Van Hoof in elk geval de top vijf zal weten te behalen en de kans is dan ook groot dat hij het Nederlandse record dat vorig jaar door Brummelhuis is gevestigd zal gaan verbreken. Alhoewel natuurlijk nog niks zeker is, want het blijft immers poker. Maar feit is dat Van Hoof geen betere uitgangspositie zou kunnen hebben om uitzicht te hebben op die gouden Bracelet en natuur lijk ook niet te vergeten die tien miljoen aan prijzengeld die er klaar liggen voor de winnaar van het Main Event.

Ook WSOP Europe komt er weer aan

Nu de WSOP op het punt staat om een winnaar te kronen, is het WSOP feest bijna afgelopen. Maar wees niet getreurd, want in december staat de WSOP Europe er weer aan. Dit kleinere zusje van het grote WSOP wordt nu al weer enkele jaren georganiseerd en begint steeds meer bekendheid en allure te krijgen. Bij verschillende poker sites, zoals Poker kun je binnenkort weer plaatsen winnen voor verschillende toernooien van de WSOPE. Hou deze sites dus in de gaten en wie weet ben jij de eerste Nederlander die het Main Event van de WSOP Europe op zijn of haar naam zet.