Menu

Nog meer gedurfde inzetten

Iets meer dan een week geleden hebben we een artikel gepost over een paar van de meest gedurfde inzetten ooit. gokNatuurlijk zijn er nog veel meer weddenschappen gedaan waarbij er veel of iets raars op het spel stond. Daarom vandaag weer een aantal zeer gedurfde inzetten en weddenschappen die in het verleden gedaan zijn en die om wat voor reden dan ook in het nieuws zijn gekomen. Aangezien lang niet alle weddenschappen eindigen in winst, hebben we vandaag ook een voorbeeld van een gedurfde weddenschap die de mist in ging. Maar laten we voor de positieve noot daar niet mee beginnen.

De vleesetende vegetariër

Er zijn miljoenen vegetariërs op de wereld; om religieuze redenen of meer persoonlijke redenen zijn er hele groepen mensen die uit principe geen vlees eten en sommige gevallen ook vanuit een medisch oogpunt. De meeste vegetariërs zijn erg principieel in het niet eten van vlees en zullen dus nooit hun tanden zetten in een kippenboutje, hotdog of ander soort vlees.

Eén van de bekendste vegetariërs in de pokerwereld is zonder twijfel Howard Lederer. Lederer was een aantal jaar geleden immens populair in de pokerwereld. Samen met andere Amerikaanse poker profs zoals Daniel Negreanu (overigens ook vegetariër) was hij in verschillende televisieshows over poker te zien en hij was ook een graag geziene gast aan de pokertafel.

Onderling werd er tussen de poker profs op van alles gewed dat niets met poker te maken had. Op een dag zat Lederer weer aan de pokertafel toen een medespeler hem 100.000 dollar bood als hij voor eens in zijn leven een keer een cheeseburger zou eten. Voor dat geld wilde Lederer zijn principes voor eens wel een keer opzij zetten en verorberde de hele cheeseburger waarna hij met een brede glimlach het bedrag in ontvangst nam. Naar eigen zeggen was dit overigens wel de laatste keer dat hij vlees heeft gegeten.

 Magere winst

We blijven nog even bij de poker profs voor deze weddenschap en ook deze weddenschap heeft weer met eten te maken. Nu lijkt die 100.000 dollar die Lederer won voor het eten van een cheeseburger al een flink bedrag, maar dat is nog  niks vergeleken met het bedrag dat voormalig WSOP BRacelet winnaar Ted Forrest kreeg voor zijn afvalrace.

Mede pokerspeler en WSOP Bracelet winnaar Mike Matusow wedde namelijk om twee miljoen dollar met Forrest dat het hem niet zou lukken om binnen een paar maanden zijn gewicht van 85 kg naar beneden te brengen naar 63 kg. Hoewel het Forrest veel moeite kostte, lukte het hem om binnen de bepaalde periode op 62,5 kg te komen. Hij won dus de twee miljoen, een veel hoger bedrag dan hij ooit met pokeren in een keer heeft gewonnen.

Domme student

Als afsluiter een weddenschap die nu eens niet goed uitpakte voor de persoon die de weddenschap aanging. In 2008 werd de Afirika Cup gespeeld in Angola. Het nationale team van het gastland nam het in de eerste wedstrijd van het toernooi op tegen het nationale team van Mali. Met nog maar 15 minuten te gaan, stond Angola voor met 4-0.

Een lokale student besloot op dat moment zijn gehele studiebudget van 4.400 Britse Pond in te zetten op Angola. Een tamelijk risicoloze inzet zou je denken. Hij zou bij winst dan ook maar een paar honderd pond winnen, maar daar kon hij toch mooi van op stap. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd wist Mali echter nog vier keer te scoren waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. De arme student was al zijn geld kwijt en moest zelfs stoppen met zijn opleiding.

De belangrijke les die hier uit te leren is, is dat je nooit meer moet inzetten dan dat je kunt missen. Zelfs als het lijkt alsof je weddenschap onmogelijk kunt verliezen!