Menu

Gokverbod VS in strijd met WTO

De wereldhandelsorganisatie WTO heeft geoordeeld dat het verbod van de Verenigde Staten om gokdiensten buiten eigen land aan te bieden, in strijd is met een internationaal akkoord uit 1995. De zaak was aangespannen door het dwergstaatje Antigua.

{mosimage}De wereldhandelsorganisatie WTO heeft geoordeeld dat het verbod van de Verenigde Staten om gokdiensten buiten eigen land aan te bieden, in strijd is met een internationaal akkoord uit 1995.

De zaak was aangespannen door het dwergstaatje Antigua. Deze beslissing van de handelsorganisatie is goed nieuws voor de exploitanten van online casino’s. Veel van deze sites worden namelijk vanuit Antigua en andere belastingparadijzen zoals Gibraltar en Malta geëxploiteerd.

Deze uitspraak heeft mogelijk ook gevolgen voor Nederland, dat zich tot nu toe zwaar heeft verzet tegen buitenlandse goksites. Overigens zijn de Verenigde Staten niet van plan gevolg te geven aan het WTO-besluit. De mogelijkheden die Antigua heeft om de VS te pakken voor het negeren van het WTO-besluit zijn namelijk beperkt.