Menu

Pokeraanbieder op de beurs

Het internet heeft nog een heleboel onbekende deelmarkten. Iedereen kent inmiddels Google en Amazon, bedrijven die heel hard zijn gegroeid en inmiddels beursgenoteerd. Nu blijkt dat Londen aan de vooravond van een enorme beursgang staat. De kandidaat? Een pokertafel op internet.

Het internet heeft nog een heleboel onbekende deelmarkten. Iedereen kent inmiddels Google en Amazon, bedrijven die heel hard zijn gegroeid en inmiddels beursgenoteerd. Nu blijkt ook dat Londen aan de vooravond van een enorme beursgang staat. De kandidaat? Een pokertafel op internet.

Gaming
Eind juni krijgt een, voor de meeste beleggers volstrekt onbekend, bedrijf een notering aan de Londense beurs. De eigenaar van de grootste pokertafel op internet ter wereld, Gaming, wordt hiermee opgenomen in de toonaangevende FTSE-100-index.

Hoge verwachtingen
De beurswaarde van Gaming wordt geschat op $8 tot $10 miljard. Het bedrijf wil 23% van het aandelenpakket verkopen. Dat bedrag komt neer op een geschat bedrag van tenminste $1.8 miljard. Voor de beursgang in Londen is het goed nieuws. Gaming zal immers de grootste beursgang van de afgelopen vier jaar worden.

De marges van Gaming zijn ongekend hoog en haar kosten laag. De opbrengst van de beursgang zal de aandeelhouders schatrijk maken. Een deel gaat ook naar een fonds voor de 1100 werknemers in Londen, Gibraltar en India.

Gokken via internet
Dankzij de opkomst van breedbandinternet is het steeds makkelijker om via internet te gokken. Vooral in de VS is dit populair. Maar de Amerikaanse overheid wil deze sector afremmen en werkt aan een wet die creditcardbedrijven verbiedt transacties te doen met pokersites. Dat zou het beursfeest van Gaming nog wel eens kunnen verstoren!

Bron: www.pokerinfo.nl