Menu

Tips voor het spelen van Backgammon

Backgammon is een spel van geluk, intuïtie, maar ook van strategie. Bekijk hier een aantal tips die je kunnen helpen bij het spelen van Backgammon.

Backgammon is een spel van geluk, intuïtie, maar ook van strategie. Uiteraard verloopt elk spel anders en kan het zijn dat een bepaalde strategie mislukt.

Toch een aantal tips die je kunnen helpen bij het spelen van Backgammon.

1. Probeer tijdens het spel je strategie aan te passen en af te stemmen op je tegenstander. Probeer in te schatten hoe hij of zij te werk zal gaan. Het plaatsen van je stenen moet natuurlijk in je eigen voordeel zijn, maar tegelijkertijd moet je het plan van je tegenstander proberen te verstoren.

2. Houd je opties open. Wanneer je een steen plaatst op een bepaald punt, denk dan aan de zet die je de volgende keer gaat maken. Het is altijd goed om minstens twee alternatieven open te houden voor de volgende zet.

3. Probeer altijd de stenen in paren te verspreiden. Dat voorkomt dat de stenen geslagen worden.

4. Je moet weten wanneer je het slaan van een steen van de tegenstander aan je voorbij moet laten gaan. Als je een steen slaat van de tegenstander en je laat daardoor zelf één steen ergens open liggen, dan is het beter om niet te slaan.

5. Advies is om te herdubbelen in een stadium waarin je niks te verliezen hebt. Bijvoorbeeld in het tweede of derde spel van de wedstrijd als je het eerste spel al gewonnen hebt.

6. Probeer de stenen van je tegenstander te slaan in het ‘buitenveld’. Experts zeggen zelfs dat dit belangrijker is dan een blokkade opwerpen.

7. Probeer niet de eerste positie (ace point) bezet te houden in het begin van het spel. Je kunt beter je stenen gebruiken om te slaan of te blokkeren. Probeer je pas in het laatste stadium van het spel te richten op de ace point.

8. De bar point is heel belangrijk in het spel (dit is de zevende positie). Maar het is belangrijker om in een vroeg stadium positie 4 en 5 aan beide kanten te bezetten.

9. Het bezetten van positie 7 en 9 is voordelig. Het zorgt voor druk op de 12e positie, dit is de ‘mid point’ van de tegenstander. Probeer in het begin niet te diep in het thuisveld te spelen. Laat positie 1, 2 en 3 open.

Speel nu bij Casino!