Menu

PCA bezig op de Bahama’s

We zitten inmiddels alweer meer dan een week in het nieuwe jaar en dat betekent dat er ook weer een nieuw poker jaar is aangebroken. Net als in de voorgaande jaren wordt de internationale poker kalender ook dit jaar weer afgetrapt met het Poker Caribbean Advernture, dat op dit moment aan de gang is in het prachtige Atlantic Resort op de Bahama’s.

Traditionele opening van het poker jaar

Het is dit jaar alweer de elfde keer dat het Poker Caribbean Adventure wordt gehouden en de tiende keer dat het festival plaatsvindt in het Atlantis resort op de Bahama’s. Alleen de eerste editie, die van 2004 werd niet in het Atlantis resort gespeeld, maar op het Voyager of the Sea cruise schip.

Al in het eerste jaar was het PCA al een groot succes en het jaar erop werd besloten om het festival te verplaatsen naar het Atlantis Resort, mede om meer spelers te kunnen faciliteren. Inmiddels trekt het PCA elk jaar honderden spelers aan, onder meer met de twee High Roller toernooien die er te spelen zijn. Sinds een aantal jaar is het PCA het eerste toernooi van het jaar en dus de officiële opening van het poker jaar, een eer die eerst altijd naar de Aussie Millions ging, die altijd eind januari worden gehouden.

Groot aantal events en live streams

Het PCA is net als elk jaar begonnen met een Super High Roller, met een totale buy in van $100.000. Dit jaar schreven 31 spelers zich in voor dit toernooi, dat uiteindelijk werd gewonnen door Viktor Blom. Maar, dit is zeker niet het enige toernooi op de kalender. In totaal zullen er 39 toernooien gespeeld gaan worden tot en met 13 januari.

Naast de Super High Roller staat er voor zaterdag nog een High Roller op het programma met een buy in van $25.500. Natuurlijk is er ook een Main Event, met een buy in van $10.300. Daarnaast zijn er nog een groot aantal verschillende andere events, waaronder Razz en HORSE events. Alle toernooien zijn te volgen via de video streams die te vinden zijn op de site van Poker.