Menu

Poker Women’s Club

Hoewel er de afgelopen jaren een merkbare stijging is van het aantal vrouwen dat poker speelt, zowel online als tijdens de grote live toernooien, is poker nog steeds een echt mannenbolwerk. De poker wereld probeert hier al tijden verandering in te brengen door speciale toernooien die alleen toegankelijk zijn voor vrouwen, bijvoorbeeld tijdens de World series of Poker. Ook Poker doet zijn best om meer vrouwen geïnteresseerd te maken in poker.

Succesvolle poker vrouwen

Nog niet eens zo lang geleden was het aantal succesvolle vrouwen in de poker wereld op één hand te tellen, veel verder dan Jennifer Harman en Kathy Liebert en nog een klein aantal andere vrouwen kwam het niet. De actieve promotie van poker onder vrouwen van de afgelopen jaren heeft echter al zijn vruchten afgeworpen.

Tegenwoordig zijn er steeds meer vrouwen die poker gaan spelen. Voor een deel komt dit natuurlijk door de speciale toernooien en andere manieren waarop wordt geprobeerd om poker onder vrouwen populair te maken. Maar waarschijnlijk hebben vooral de succesvolle poker vrouwen zelf een motiverend effect op andere vrouwen.

Zeker bekende poker speelsters zoals Jennifer Tilly en Vanessa Selbst motiveren andere vrouwen om het poker op te pakken. Lange tijd stonden vrouwelijke spelers in de schaduw van de mannen wat successen betreft, maar Vanessa Selbst is één van de allerbeste poker spelers ter wereld, ook in verhouding met haar mannelijk concurrenten.

Exclusieve vrouwen club bij Poker

Bij Poker proberen ze het vrouwen poker ook te stimuleren en zij doen dit met een speciale vrouwen poker club. Logischerwijs kunnen alleen vrouwelijke spelers met een Poker account lid worden van de Poker Women’s Club.

Elke dag zijn er speciale toernooien te vinden die alleen toegankelijk zijn voor de leden van de Women’s poker club. Vrouwen die zich inschrijven kunnen zich aanmelden voor drie verschillende niveau’s van buy ins: Ruiten, harten en Schoppen en natuurlijk is het ook mogelijk om voor play money te spelen.

Binnen al deze buy in niveaus zijn natuurlijk mooie prijzen te winnen en zelfs bij de play money toernooien van de Women’s Club zijn leuke prijzen te winnen voor de vrouwen. Elke zondag zijn er speciale Sunday Club Freerolls waar grote geld prijzen, VIP vouchers en andere prijzen te winnen zijn. De buy in voor deze Sunday Club toernooien bedraagt slecht een paar player points en in sommige gevallen kun je je zelfs met play money inschrijven. Als je interesse hebt, kun je voor alle informatie terecht op de site van Poker.