Menu

Met Poker naar WPT 500

Begin juli wordt er in het Aria Hotel en Casino een speciaal nieuw toernooi georganiseerd als onder deel van de World Poker Tour kalender. Dit toernooi heeft de naam WPT 500 meegekregen en dit heeft alles te maken met de relatief lage buy in van dit toernooi. Waar je normaal zeker meer dan duizend dollar moet betalen om deel te kunnen nemen aan een WPT toernooi, heeft dit speciale toernooi een buy in van slechts $500 + $65 inschrijfgeld.

Re-entry toernooi

De rede waarom dit toernooi zo’n lage buy in heeft in verhouding met de reguliere WPT toernooien, ligt in het feit dat dit een re-entry toernooi is en daarmee het eerste re-entry toernooi is op de WPT kalender. Normaalgesproken koop je jezelf in bij een WPT toernooi en als je chips op zijn, is het feest afgelopen.

Dat is bij dit toernooi dus niet zo. Spelers kunnen elke speeldag zichzelf opnieuw inkopen als zij de dag daarvoor hun chips hebben verloren. De bewuste speler betaalt dan wederom $500 en krijgt dan weer dezelfde begin stack als iedereen. Met deze nieuwe stack kan de speler dan opnieuw proberen om in het geld te komen.

De spelers die wel gewoon in het toernooi blijven zitten zullen echter natuurlijk wel steeds grotere stacks krijgen, dus wordt het steeds minder interessant om je opnieuw in te kopen. Zeker ook omdat de blind levels natuurlijk wel gewoon door blijven stijgen en je dus uiteindelijk steeds minder waar voor je buy in krijgt.

Kwalificeer bij Poker

Natuurlijk is het mogelijk om zelf een ticket naar las Vegas te boeken, een hotel daar te regelen en de buy in voor de WPT 500 uit je eigen zak te betalen. Wat je echter ook kunt doen, is proberen je te kwalificeren bij Poker voor een WPT 500 pakket.
Dit WPT 500 pakket bevat natuurlijk de buy in voor het toernooi. Hou er echter rekeing mee dat je alleen de buy in krijgt, dus als je van tafel wordt gespeeld en je wil je opnieuw inkopen, dan zal je dat wel uit eigen zak moeten betalen.

Het pakket bevat verder $500 om tegemoet te komen in je reiskosten en ook krijg je voor de duur van het toernooi overnachtingen in het luxe Aria Hotel, zodat je ook niet ver hoeft te reizen om bij het toernooi te komen. Het toernooi vindt plaats van 1 tot en met 6 juli en je hebt nog tot en met 15 juni om je bij Poker te kwalificeren voor één van de pakketten. Kijk snel op de site van Poker voor alle informatie en de kwalificatiemogelijkheden.