Menu

Pokerfilms

De spanning van het pokerspel, bluffen, het geld dat er in om gaat; uitstekende ingrediënten voor een goede plot! Een paar pokerfilms op een rijtje.

The Cincinnati Kid (1965)
‘The Kid’ is de beste en koelbloedigste pokerspeler van de stad. Maar om zijn roem definitief te vestigen zal hij toch eerst ‘The Man’ moeten verslaan. Een bloedstollende nek-aan-nekrace is het gevolg, zelfs een strijd op leven en dood en dat allemaal om uit te maken wie de heerser van New Orleanse gokwereld zal worden.

Rounders (1998)
Een rechtenstudent verliest al zijn geld tijdens een spelletje poker. Hij denkt z’n les wel geleerd te hebben en hij belooft z’n vriendin nooit meer te zullen spelen. Als zijn beste vriend uit de bak komt wordt hij echter weer teruggesleurd in het pokercircuit. Hij krijgt een gigantische schuld bij een Russische maffiabaas.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
De vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy’s pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.

Luckytown (2000)
Lidda en Colonel maken een trip naar Las Vegas. Lidda gaat op zoek naar haar vader – de beroepspokerspeler Charlie Doyles – en Colonel droomt van een carrière als gokker. De twee jonge mensen worden verliefd, maar hun leven komt in gevaar als Colonel wordt verward met Tony, een gangster en aartsvijand van Charlie.

A big hand for a little lady (1966)
Een wereldvreemd paar en een kind, zijn op weg om een boerderij te kopen. Ze komen aan in een stadje vlakbij California. De rijkelui zijn daar helemaal in de ban van het spel poker. De man kan zich niet inhouden en verspeelt al zijn geld en dat van zijn familie.

Loaded Pistols (1948)
Een klassiek pokermoord mysterie. Mary Evans’ jongere broer wordt onterecht beschuldigd van een moord tijdens het spelen van een potje poker. Iemand wordt vermoord tijdens het spel wanneer de lichten uitgaan. Gene geeft de jongen een schuilplaats en probeert ondertussen het verloop van het pokerspel te reconstrueren om er achter te komen wie de echte moordenaar is.

Maverick (1994)
Bret Maverick is de succesvolle gokker en Annabelle Bransford is de flitsende vrouw die hem het leven zuur probeert te maken. Samen met zijn vriend Cooper neemt hij deel aan een pokerwedstrijd op een boot. Maverick strijdt om de grote prijs, maar Annabelle komt roet in het eten gooien. Nu moet hij het tegen zijn gedegen vijand opnemen in een zenuwslopend spel.