Menu

Bejaarde vrouw opgepakt in Thailand voor bridgen

bridge spelen

bridge spelenTerwijl wij in Nederland maar zitten te wachten op de herziening van de kansspel wetgeving zodat online kansspelen eindelijk ook op de Nederlandse markt gelegaliseerd worden, zijn er nog steeds een hoop landen waar kansspelen helemaal verboden zijn en waar er zware straffen staan op gokken. Eén van die landen is Thailand, waar onlangs een bejaarde Nederlandse vrouw werd opgepakt vanwege gok activiteiten en zelfs een halve dag hiervoor heeft vastgezeten. Runde de vrouw dan wellicht een illegaal casino? Of zette zij grog geld in op hondengevechten? Nee, de vrouw werd samen met een stel medeplichtigen gearresteerd omdat zij aan het bridgen waren.

Blunder van de politie

Nu zal je denken, bridge, dat is toch dat haast onbegrijpelijke kaartspel dat de meeste mensen pas echt snappen en kunnen spelen nadat zij de pensioensleeftijd hebben bereikt? Ja, dat is inderdaad het spel waar we het hier over hebben. De vrouw was samen met 32 andere toeristen lekker aan het bridgen in een appartement in de populaire Thaise badplaats Pattaya toen ineens de politie het appartement binnendrong.

Met meer dan 50 man sterk bestormde de Thaise politie het appartement, waar zij dus 32 zwaar geschrokken bejaarde toeristen aantroffen, die verspreid over 8 tafels met elkaar aan het bridgen waren. De politie twijfelde natuurlijk geen moment en sloeg deze zware criminelen meteen in de boeien en brachten ze over naar het politiebureau, waar zij meteen achter slot en grendel werden gezet.

Na twaalf uur in de cel te hebben gezeten en een boete te hebben betaald van ongeveer 135 euro, werden de Nederlandse vrouw en haar bejaarde mede criminelen weer vrijgelaten. De kous was hiermee echter nog niet af, want de dinsdag erop zou de vrouw nog voor de rechter moeten verschijnen om haar echte straf te horen.

Bridge geen illegaal kansspel

Gelukkig voor de vrouw hoeft dit niet meer. In Thailand is de politie inmiddels ook wakker geworden en tot de conclusie gekomen dat Bridge helemaal geen gokspel is. Ja, er worden punten bijgehouden en dat feit was iets dat volgens de arresterende agenten verdacht was. Maar deze administratie is ook niet meer dan dat: het bijhouden van punten. Alle verdenkingen tegen de vrouw en haar mede bridgers zijn ingetrokken, omdat er helemaal niet om geld gespeeld wordt bij bridge. Of de vrouw het geld van de boete terug gehad heeft, is overigens niet bekend.