Menu

Amerikaan wint voor tweede keer miljoen

Vorige maand heeft een Amerikaanse bouwvakker uit Long Island voor de tweede keer in zijn leven een prijs van een Bruce-Magistromiljoen dollar gewonnen. De man won de tweede prijs al op 11 april, maar het bericht werd afgelopen week pas bekend gemaakt in de media. Nu gebeurt het al niet elke dag dat iemand een miljoen wint, maar de kans dat iemand twee keer in zijn leven een dergelijke prijs wint is natuurlijk helemaal klein. Overigens is het in Nederland nog moeilijker om dit voor elkaar te krijgen, want de man won beide keren de prijs met een kraslot en helaas zijn de prijzen die in Nederland met krasloten te winnen zijn wat lager.

Zelfde prijs, zelfde plaats

De 47-jarige Bruce Magistro bezocht op 11 april van dit jaar het tankstation op Long Island dat hij wel vaker bezoekt. Hij besloot twee dollar uit te geven aan een kraslot en kon zijn ogen niet geloven toen hij het lot open had gekrast. Hij won een speciale prijs waarbij hij de rest van zijn leven elke week 1.000 dollar op zijn rekening krijgt gestort, tot een maximum van een miljoen dollar.

Het meest frappante aan het hele verhaal is dat Magistro in 2012 ook al eens een lot kocht bij hetzelfde benzinestation. Ook toen had de beste man prijs en won hij ook al een bedrag van een miljoen dollar, alleen kreeg hij het geld toen allemaal ineens. De kans dat iemand er met de hoofdprijs van het bewuste kraslot vandoor gaat is volgens mensen die er verstand van hebben 1 op 7,745,600. Wat de kans is om dit twee keer te doen is al helemaal belachelijk klein.

Verdiende winnaar

Hoewel we natuurlijk het niemand misgunnen om zo’n mooie prijs te winnen, laat staan twee keer, verdienen sommige mensen zo’n prijs toch net iets meer dan anderen. Toen bijvoorbeeld een aantal jaar geleden de moeder van Jennifer Lopes een prijs van enkele miljoenen won in het casino, vonden veel mensen niet geheel onterecht dat iemand anders meer aan die prijs had gehad. In het geval van Bruce Magistro is het geld echter wel zeker terechtgekomen bij iemand die het verdient en kan gebruiken.

Kort nadat Magistro in 2012 zijn eerste miljoen won, werd zijn vrouw Yvonne ernstig ziek. Het overgrote merendeel van het prijzengeld ging dan ook op aan de behandeling van zijn vrouw. Helaas mocht dit alles niet baten. Haar situatie bleef verslechteren en in 2014 overleed Yvonne Magistro. Inmiddels heeft Bruce een nieuwe vriendin en hij is dan ook van plan om met de nieuwe prijs te gaan genieten van de tijd die zij samen hebben en samen wat van de wereld te gaan zien.