Menu

Een aantal van de meest gedurfde inzetten ooit

Onlangs won de Britse pokerspeler Jake Cody een highroller toernooi in Engeland, waarmee hij iets meer dan kans40.000 pond won. In plaats van zijn winst te cashen zoals waarschijnlijk ieder ander zou doen, leek het Cody een goed idee om zijn gehele winst in te zetten aan de roulette tafel. Het onvoorstelbare gebeurde en Cody verdubbelde zijn winst. Hieronder kun je een filmpje zien van de winnende roulette draai.
Dat verhaal bracht ons op het idee om eens een overzicht te geven van de meest gedurfde inzetten die ooit gedaan zijn. Voor zover wij weten dan natuurlijk.

De profetische vader

In 2006 speelde het Engelse nationale elftal een tamelijk onbelangrijke en ook weinig indrukwekkende oefenwedstrijd tegen Griekenland. Dat de wedstrijd toen met 4-0 werd gewonnen, zullen zelfs de meest trouwe Engeland fans waarschijnlijk alweer vergeten zijn. Op voetbalgebied is er dan ook weinig bijzonders aan deze hele wedstrijd. Toch zal één speler van het Engelse elftal, Chris Kirkland die wedstrijd niet vergeten zijn en ook zijn vader zal deze wedstrijd waarschijnlijk nog goed voor de geest kunnen halen.

Voor Kirkland was de invalbeurt tijdens de wedstrijd tegen Griekenland zijn debuut in het Engelse nationale team. Toch iets waar haast elke voetballer van droomt, uitkomen voor zijn eigen land. Jaren voor zijn debuut in het nationale team, zelfs jaren voor zijn eerste prof contract, wist de vader van Chris zeker dat zijn zoon een professioneel voetballer zou worden.

Zijn vertrouwen was zo groot dat hij het aandurfde om er 100 pond op in te zetten dat zijn zoon nog voor zijn dertigste verjaardag uit zou komen voor het Engelse nationale team. Toen hij de inzet plaatste, werd bepaald dat zijn uitbetaling 100 tegen 1 zou zijn. Dus met het debuut van zijn zoon, won de man ineens tienduizend pond. Mooiste aan het verhaal is nog wel dat dit de enige keer was dat Kirkland in het nationale team speelde.

De trotse opa

Voor een vergelijkbaar verhaal blijven we nog even in Groot Brittannië, allen nu niet Engeland, maar Wales. Daar maakte Harry Wilson in 2013 op 16-jarige leeftijd zijn debuut voor het nationale team van Wales, nog voor hij zijn premier league debuut maakte voor Liverpool.
Toen Wilson nog maar een kleuter was, besloot zijn opa om er 50 pond op te zetten dat zijn kleinzoon ooit in het elftal van Wales zou spelen. Toen dit ook daadwerkelijk gebeurde, kon de man een bedrag van 125.000 pond ophalen bij zijn bookmaker. Dat is nog eens vertrouwen hebben in de toekomst!

Binnenkort hebben we nog meer vergelijkbare verhalen voor je. Dus hou onze website in de gaten!