Menu

Systemen voor roulette

Door het toepassen van systemen op kansspelen hebben verschillende mensen grote bedragen gewonnen. Lees hier meer over een aantal systemen die je kunt gebruiken bij roulette.

{mosimage}Door het toepassen van systemen op kansspelen hebben verschillende mensen grote bedragen gewonnen.

Maar door diezelfde systemen zijn ze uiteindelijk ook uit het casino en soms zelfs uit het land verbannen.

Nuttig of alleen maar leuk?
Roulette blijft natuurlijk een kansspel, dus het is maar de vraag of de bedachte systemen ook werkelijk werken. Hoewel de bedenkers daar natuurlijk anders over denken. Zeker is wel dat veel spelers het leuk vinden om volgens een systeem te spelen omdat dat het spelelement vergoot.

Veel van de systemen zijn gebaseerd op oudere systemen. Zoals bijvoorbeeld op de roulettestrategie van het d’Alembert-systeem. Bij dit systeem zet je steeds in op een enkelvoudige kans. Je begint met één fiche. Bij verlies verhoog je met één fiche. Als je wint verlaag je je inzet met één fiche. Zo verdien je bij winst altijd meer dan je verliest.

Een aantal systemen op een rijtje

Ascot-systeem
Dit is een van de bekendste systemen. Je kiest voor een oneven serie getallen (bijvoorbeeld drie, vijf of zeven getallen op rij). Als je bijvoorbeeld kiest voor de getallen 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, zet je als eerste in op het middelste getal, in dit geval de 14. Bij winst zet je de volgende beurt in op een nummer hoger, in dit geval dus op 15. Win je opnieuw, dan zet je in op 16. Bij verlies zet je in op één getal lager dan waarmee je begonnen bent, in dit geval dus op 13. Verlies je weer, dan begin je op 12. Op deze manier, zet je bij verlies laag in en bij winst juist hoog. Zo kun je nooit veel geld verliezen.

Angelika-systeem
Dit systeem heeft zijn naam te danken aan de Duitse Angelika Tepperwein. Zij won in de zestiger jaren een fortuin met het toepassen van dit systeem. Bij Angelika zet je na verlies één eenheid hoger in. Na winst, plaats je één eenheid lager. Je zet ook tegelijkertijd op drie enkelvoudige kansen in. Verlies je een serie, dan begin je met een verdubbelde inzet aan een andere tafel.

Natuurlijk wint dit systeem niet iedere dag, maar doordat je er meer mee kan winnen dan verliezen, is dit systeem wel succesvol als je met een kleine inzet speelt.

Labouchre-systeem
Dit systeem wint vaak, maar niet altijd. Hierbij begin je met het opstellen van een rijtje cijfers, 1-2-3 bijvoorbeeld. Hierna tel je het eerste en het laatste getal uit dit rijtje op en zet je de uitkomst hiervan in op een enkelvoudige kans, bijvoorbeeld op rood. Als rood valt, heb je dus vier eenheden gewonnen in het bovenstaande voorbeeld. Hierna streep je de 1 en de 3 weg. Daarna zet je de resterende twee in. Als ook deze winnen, heb je zes eenheden gewonnen.
Verlies je echter de eerste vier, dan schrijf je dat getal achter het rijtje op. Je krijgt dan dus 1-2-3-4. Hierna tel je opnieuw het eerste en laatste getal bij elkaar op, waarna je deze inzet op een enkelvoudige kans. Als je dit een tijdje volhoudt, win je vaak omdat je bij winst twee afstreept en bij verlies maar één cijfer bijschrijft. Op den duur hoef je dus maar eenderde van alle draaien te winnen, terwijl in het algemeen de helft van de draaien rood is.

Er zit bij dit systeem één valkuil. Als te vaak zwart valt, terwijl je altijd inzet op rood, dan loopt je inzet omhoog en heb je kans dat je de tafellimiet bereikt. Hierdoor stort het systeem in elkaar. Niet voor niets werd dit systeem dan ook wel La Guillotine genoemd.