Menu

Speluitleg Videopoker

Video Poker is een variant van het pokerspel uitgevoerd in de vorm van een speelautomaat. In plaats van op tafel verschijnen de vijf kaarten op je scherm net zoals de symbolen bij een fruitautomaat.

videopokerHet spel speel je met 52 kaarten en bestaat uit twee deelrondes. Dit biedt je de mogelijkheid om in de eerste ronde kaarten vast te houden. Dus meer uitdaging! Na elke ronde worden de kaarten opnieuw geschud. Bij Joker Poker speel je overigens met 53 kaarten; de Joker is aan het spel toegevoegd.

Al bestaan er heel veel varianten van Video Poker, het gaat altijd om het verkrijgen van de beste kaartcombinaties.

Hoe speel ik het spel?

Inzet bepalen
Begin het spel met het bepalen van je inzet. Bij een hogere inzet leveren de winnende kaartcombinaties meer punten op.

Deelronde 1
Nu moeten de vijf kaarten worden gedeeld. Klik op de daarvoor bestemde knop. Video Poker heeft altijd twee deelrondes. Na de eerste deelronde kun je besluiten bepaalde kaarten vast te houden. Let goed op, want in tegenstelling tot andere speelautomaten wordt er bij Video Poker niet automatisch vastgehouden. Zelfs niet als er al een winnende combinatie is na de eerste keer delen!

Deelronde 2
Klik je nogmaals op de start- of deelknop dan zal er een tweede keer gedeeld worden. Eventueel gewonnen punten worden bepaald door de hoogte van de inzet en de betreffende kaartcombinatie. De winnende combinatie en de gewonnen prijs zullen oplichten in het bovenscherm.

Omdat de winnende kaartcombinaties per Video Poker-variant verschillen en altijd zichtbaar zijn in het spel zelf, zijn ze hier niet weergegeven.

Vele videopoker varianten

Video Poker bestaat er in vele varianten. Kies uit de volgende varianten:

– Jacks or Better
– Joker Wild
– All American Poker
– Deuces Wild
– Joker Poker