Menu

Speluitleg Baccarat

Baccarat is een eenvoudig, maar vermakelijk kaartspel. James Bond mag het graag spelen tijdens zijn bezoekjes aan het casino. Het wordt ook wel Punto Banco genoemd en komt oorspronkelijk uit Italië.

Speel hier gratis Baccarat

Doel van het spel

speluitleg Baccarat

Het doel van het spel is om in te zetten op de hand dat met een puntentotaal van 9, of zo dicht mogelijk daarvan in de buurt, zal eindigen. Je speelt het spel niet tegen andere spelers, maar tegen de bank, ook wel de dealer genoemd.

De kaarten

De telling gaat tot maximaal 9 punten. Overschrijdt het puntentotaal van de kaarten dit maximum, dan worden de tientallen niet meegeteld. Een totaal van 12 wordt dus afgerond en telt dan – zonder het tiental – voor 2. De speler en de bank ontvangen ieder maximaal 3 kaarten. Deze moeten bij elkaar zo dicht mogelijk bij de 9 komen. De kaarten hebben de volgende waarden:

Kaarten Waarden
Heer, Vrouw, Boer, 10 0 punten
Aas 1 punt
2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Normale puntwaarde

Hoe speel ik het spel?

Inzet bepalen

Je bepaalt je inzet door de fiches met de gewenste waarde op tafel te leggen. Je hebt hierbij drie opties: je kunt inzetten op de speler (op jezelf dus), op de bank of op gelijkspel. Op tafel zijn deze drie opties weergegeven waar je je fiches kunt neerleggen. Je kunt ook gelijktijdig inzetten op deze drie opties.

Delen

De bank deelt de kaarten om en om. Eerst ontvangt de speler een kaart, vervolgens de bank, vervolgens weer de speler en tenslotte de bank. Er zijn nu vier kaarten in het spel. In sommigegevallen worden er nog kaarten bijgetrokken om het spel te beslissen.

Spelen

Na het ontvangen van de eerste twee kaarten wordt het puntentotaal bij elkaar opgeteld. Als de speler of de bank een totaal heeft van 8 of 9, wordt dit een natural genoemd en worden er geen kaarten meer gedeeld. Degene die 9 heeft wint. Hebben de speler en de bank allebei een 8 of allebei een 9 dan is het gelijkspel.

Hebben de speler en de bank allebei geen natural, dan wordt er een derde kaart gedeeld. Als eerste krijgt de speler de derde kaart, en indien nodig ontvangt de bank ook een derde kaart. Er mag niet meer dan één extra kaart per hand worden gegeven. Het trekken van de derde kaart wordt door vastgestelde regels bepaald. Deze vind je in onderstaande tabel.

Puntentotaal van de 2 ontvangen kaarten Handeling
Speler: 1, 2, 3, 4, 5 of 0 Speler ontvangt een derde kaart, tenzij de bankhouder een 8 of 9 heeft (natural).
Speler: 6, 7, 8 of 9 Puntentotaal blijft staan.
Bank: 0,1 of 2 Bank ontvangt een derde kaart, tenzij de speler een 8 of 9 heeft (natural).
Bank: 7, 8 of 9 Puntentotaal blijft staan.

Of de bank wint, de speler wint of dat het gelijkspel wordt, is dus afhankelijk van de handen.

Uitbetalen

Inzetten op de winnende hand worden 1 tegen 1 uitbetaald. Als je dus 5 euro inzet op de speler en de speler wint, ontvang je 10 euro. Inzetten op de winnende hand van de bank worden ook 1 tegen 1 uitbetaald. Winnende inzetten op gelijkspel worden 8 tegen 1 uitbetaald.