Menu

Video Poker

Video Poker is een beetje een vreemde eend in de bijt tussen alle pokerspellen en videoslots. Hoewel het aan de ene kant in principe een variant is op het bekende pokerspel, is het spel tegelijkertijd ook een soort videoslot.

Technisch gezien is Video Poker gewoon een videoslot die gebruik maakt van de pokerregels in plaats van dat het een geautomatiseerd pokerspel is. Maar of je het nu vooral ziet als videoslot of juist als pokerspel, Video Poker is hoe dan ook erg leuk om te spelen en dat is natuurlijk altijd het belangrijkste bij spellen.

Geschiedenis

Video Poker bestaat al erg lang. Veel mensen verwachtetn dat er met Video Poker handig werd ingespeeld op de enorme populariteit van poker eind jaren negentig en begin 2000, maar niets is minder waar. Video Poker bestaat al videopokersinds het begin van de jaren tachtig en was eigenlijk al vanaf het begin populair. Het is eigenlijk een perfecte combinatie van twee van de meest populaire vormen van kansspelen: poker en (video)slots.

De wat oudere lezers kunnen zich misschien nog wel oude Video Poker spellen herinneren op de Amiga of Commedore spelcomputers waarmee je natuurlijk niet voor echt geld kon spelen. Maar ook in de casino’s in de Verenigde Staten en in de rest van de wereld was Video Poker in de jaren tachtig al snel populair onder de bezoekers en is dit ook altijd gebleven.

De basis

Zoals we al schreven is Video Poker een videoslot die gebruik maakt van de poker spelregels. Er zijn misschien wel honderden verschillende soorten Video Poker, maar de basis van al deze spellen blijft gewoon hetzelfde. Net als bij andere videoslots bepaal je aan het begin van de ronde je inzet en druk je op de deelknop. Vervolgens zullen er echter geen rollen gaan draaien, maar krijgt de speler vijf kaarten te zien waarop hij een nieuwe inzet kan doen. Je kunt ervoor kiezen bepaalde kaarten te houden en andere te wisselen voor nieuwe. Het is de bedoeling om een pokerhand te maken en hoe hoger de pokerhand die je weet te maken, hoe hoger de prijs zal zijn die je wint. Voor een meer uitgebreide uitleg kun je terecht op onze Video Poker speluitleg pagina.

Kleine verschillen

Tussen de verschillende vormen van Video Poker zitten kleine verschillen. Deze kunnen te maken hebben met de uitbetaling die je krijgt of misschien is er een bonusspel aan het betreffende Video Poker spel verbonden. Over het algemeen zal er worden gespeeld met een standaard stok van 52 kaarten, maar in sommige gevallen zal hier bijvoorbeeld ook een joker aan worden toegevoegd. Gelukkig kun je online de verschillende Video Poker spellen altijd eerst gratis uitproberen om te zien of het Video Poker spel dat je wilt gaan spelenwel iets voor jou is.

Lees ook: