Menu

Poker prof Bariller stelt teleur

De World Series of Poker Europe is afgelopen vrijdag weer van start gegaan in de Franse badplaats Cannes. Van over de hele wereld zijn spelers afgereisd naar Frankrijk om deel te nemen aan één van de toernooien en om wellicht een WSOPE Bracelet in de wacht te slepen.

Profs van online pokerrooms
Natuurlijk zijn in Cannes ook de spelers van de prof teams van de verschillende online poker rooms aanwezig om te laten zien waarom zij een sponsorcontract hebben gekregen. Zo ook de Fransman Marc ‘Waswini’ Bariller van het Poker Pro team.

Het Franse pokertalent nam deel aan event #2, een €1.100 buy in No Limit Holdem event en wist daar de eerste dagen een erg goede indruk te maken. In totaal schreven 626 spelers zich in voor dit event en slechts 98 van hen mochten zich na twee eerste dagen op de tweede dag melden voor het vervolg van het toernooi.

Bariller bereikt 100.000 chips
Bariller wist de eerste dag met een gezonde stack te overleven en deed ook op de tweede dag erg goede zaken voor zichzelf. Ook aan het begin van de derde dag deed de Poker prof het goed. Op het moment dat de bubbel werd bereikt had Bariller zijn stack uitgebouwd tot 60.000 chips en wist hier uiteindelijk zelfs 100.000 chips van te maken. Hiermee behoorde hij tot de chip leaders van de laatste 40 spelers.

Helaas voor Bariller kwam er een einde aan zijn goede streak nadat hij een gedurfde all-in call maakte met A-8 tegen de K-8 van zijn tegenstander. Helaas hitte zijn tegenstander wel en verloor Bariller 70.000 chips. Met nog maar 10 big blinds over werd het moeilijk voor de Fransman en uiteindelijk verloor zijn A-K van A-J en moest hij op de 20ste plek het toernooi verlaten. Met zijn 20ste plaats verdiende de Poker prof toch nog €5.300.

Antonio Esfandiari wint toernooi
Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door niemand minder dan Antonio Esfandiari, die tijdens de reguliere World Series of Poker ook al meer dan 18 miljoen dollar binnen wist te slepen met zijn overwinning tijdens het Big One for One Drop toernooi. Voor Esfandiari is deze overwinning ook van belang voor zijn positie op de WSOP Player of the Year ranglijst.