Menu

Kans op winnen hoofdprijs Staatsloterij zeer klein

De kerstdagen zijn weer voorbij, maar we hebben nog één feestdag te gaan voordat we het nieuwe jaar ingaan. staatsloterij vuurwerkOver vier dagen is het 31 december en dus oudjaar. Elk jaar houdt de Staatsloterij een speciale oudejaarsloterij waar elk jaar weer flinke prijzen mee te winnen zijn. De hoofdprijs van dit jaar bedraagt maar liefst 30 miljoen euro. Daar kun je heel veel leuke dingen van doen en kopen! Elk jaar zijn er dan ook weer honderdduizenden, zo niet miljoenen mensen die een oudejaarslot kopen in de hoop die hoofdprijs te winnen. En in haast alle gevallen tevergeefs, want maar één iemand kan die hoofdprijs winnen en de kans dat je die wint is erg klein.

Kleine kans op hoofdprijs

Anders dan bij veel andere loterijen doen bij de Staatsloterij alleen de getallen van loten mee die ook daadwerkelijk verkocht zijn. Daardoor biedt de Staatsloterij in elk geval al betere kansen dan veel van de grote internationale loterijen en bijvoorbeeld de Lotto die alle nummers mee laten draaien, ook degene die niet verkocht zijn. Toch biedt ook de Staatsloterij je erg kleine kansen om die hoofdprijs te winnen. De kans is bijvoorbeeld veel groter om in Nederland een slangenbeet op te lopen dan de Staatsloterij te winnen.

De kans om de hoofdprijs te winnen is zelfs nog kleiner bij de Oudejaarsloterij dan tijdens andere trekkingen van de Staatsloterij door het jaar heen. Dit komt omdat er voor de Oudejaarsloterij altijd veel meer loten worden verkocht dan anders en hoe meer mensen loten kopen, hoe kleiner de kans wordt dat je die hoofdprijs ook echt gaat winnen. Het is de verwachting dat er dit jaar ongeveer 4,15 miljoen loten verkocht gaan worden. De kans dat je de hoofdprijs gaat winnen is dan dus maar  0,000000241 procent.

Grotere kans op kleine prijzen

Maar natuurlijk wordt niet alleen een hoofdprijs van 30 miljoen uitgekeerd door de Staatsloterij. Er zijn ook tal van kleinere prijzen te winnen. De kans dat je dus iets wint met de Oudejaarsloterij is dus een stuk groter. Om precies te zijn heb je een kans van 51,5 procent om iets te winnen met oudjaar. Probleem is alleen dat hier heel veel kleine prijzen bij zitten. Zo klein, dat je er niet eens je lot mee terug wint en dus eigenlijk niet echt een prijs zijn.

Betere kansen online

Als het je dus puur en alleen om het winnen van geld gaat, kun je misschien beter geen Oudejaarslot kopen. Dan kun je beter het geld dat je uit zou geven voor een lot inzetten bij een online casino. Alle online kansspelen geven stukken betere kansen op het winnen van een prijs dan de Staatsloterij. De winstkansen van de meeste spellen liggen ruim boven de 80% of zelf 90%. Je zal hard moeten zoeken om online een spel te vinden met kansen die lager liggen dan 75%.

Ook hierbij gaat het vaak natuurlijk om lagere bedragen, maar in eigenlijk alle gevallen zal je toch in elk geval je inzet terugwinnen. Dat is al meer winst dan de kleine prijzen van de Staatsloterij je bieden. Maar ook is de kans online veel groter dat je grotere prijzen van enkele duizenden euro’s weet te winnen. En als je graag videoslots speelt, dan weet je dat daar regelmatig jackpots vallen van enkele miljoenen.