Menu

Een aantal van de vreemdste weddenschappen

gok

Als volgend jaar in Nederland de nieuwe kansspelwetgeving ingaat, wordt er meer mogelijk op gok gebied in Nederland. De grootste verandering zal zijn dat er straks ook een Nederlands gereguleerd online aanbod zal komen. Maar hoewel de kansspelwetgeving versoepeld zal gaan worden, betekent dat nog niet dat straks alles mogelijk zal zijn in Nederland. De in Engeland populaire prop bets zullen bijvoorbeeld niet toegestaan worden in Nederland. Bij deze vorm van kansspelen kan geld op zo ongeveer alles ingezet worden. Het leek ons een leuk idee om eens te kijken naar een aantal van de meest vreemde weddenschappen die door de jaren heen zijn afgesloten.

Borst implantaten

Aangezien we het toch over vreemde weddenschappen hebben, laten we dan ook maar meteen met één van de vreemdste weddenschappen beginnen. Want veel vreemder dan dit zul je ze niet tegen gaan komen. In 1996 werd goochelaar Brian Zembic uitgedaagd om borst implantaten te nemen. Als hij dit zou laten doen en de implantaten een jaar zou laten zitten, dan zou hij 100.000 dollar winnen. Niet alleen maakte Brian het jaar vol en won dus de 100.000 dollar, ook besloot hij de implantaten te laten zitten omdat hij er gewend aan was geraakt. Bekijk hieronder een interview met de man.

Nieuwe naam

Voor onze volgende weddenschap moeten we naar Nieuw Zeeland, want ook daar zijn ze erg creatief in de weddenschappen die ze afsluiten. Op een avond was een man met zijn vrienden aan het pokeren en kwam hij krap bij kas te zitten. Zijn vrienden wilden wel bijspringen, maar dan moest hij beloven dat hij, als hij zou verliezen, zijn naam zou veranderen. En dan niet zomaar veranderen, maar veranderen in een naam die 99 letters heeft. Je raadt waarschijnlijk al wat er gebeurde. De man wist niet te winnen en gaat tegenwoordig officieel door het leven als: Full Metal Havok More Sexy N Intelligent Than Spock And All The Other Superheroes Combined With Frostnova. Krijg dat maar eens op je paspoort.

Bestseller

Tot slot nog een heel apart verhaal. Dr. Seuss in in Nederland misschien niet zo heel bekend, alhoewel ook hier zijn verhalen door veel kinderen gelezen worden. In de Verenigde Staten in Dr. Seuss echter een begrip. Verschillende van zijn kinderboeken zijn verfilmd en zijn verhalen behoren al tientallen jaren tot de meest geliefde verhalen voor kinderen. Een beetje zoals bij ons Annie MG Schmidt.

Eén van de bekendste van de bekendste en meest geliefde verhalen van Dr. Seuss is Green Eggs and Ham. Dit succesvolle kinderboek is het resultaat van een weddenschap. Zijn uitgever stelde dat Seuss niet in staat zou zijn een verhaal te schrijven waarin maar 50 verschillende woorden werden gebruikt. Volgens Seuss kon dit wel en het resultaat was één van zijn grootste successen ooit. Luister het boek hier beneden.