Menu

Nederland heeft bij Songfestival beste kansen bookmakers

mic

Nog net iets meer dan twee weken en dan gaat het grootste liedjesfestijn ter wereld van start. Nee, niet The Voice of Idols, maar het Europese Songfestival dat al sinds 1956 elk jaar wordt gehouden en dit jaar dus de 63ste editie kent. Elk jaar stemmen er weer tientallen miljoenen mensen af op deze internationale liedjeswedstrijd. En ook in Nederland leeft het Songfestival de laatste jaren weer als nooit te voren. Dat het dit jaar meer leeft in Nederland is ook niet onterecht. Volgens de bookmakers maakt Nederland de beste kan om het festival te winnen.

Songfestival weer populair

Jarenlang was het Songfestival in Nederland toch een beetje een lachertje. Zowel het festival zelf als de artiesten die namens Nederland daar optraden werden niet helemaal serieus genomen door het grote publiek. En zeker in de jaren negentig was het vooral een campy ding dat vooral in de gay scene nog leefde. Nederland eindigde ook steevast in de laagste regionen bij de einduitslag. Het laatste jaar dat Nederland wist te winnen, was in 1975. En dat zegt eigenlijk al genoeg.

Maar de afgelopen jaren is het songfestival weer populair bij het grote publiek. Dat zal zeker te maken hebben dat Nederland de laatste jaren vaak hoog weet te eindigen. Een aantal jaar geleden wisten de Common Linnets zelfs tweede te worden. Sindsdien is het voor veel mensen toch weer een realistisch idee dat Nederland toch ooit nog het songfestival zal gaan winnen. Misschien wel dit jaar.

Nederland favoriet

Dit jaar is het aan Duncan Laurence om de Nederlandse eer te verdedigen met het nummer Arcade. Elk jaar gaan de internationale bookmakers weer los met hun berekeningen om te kijken wie de favoriet is. Vaak zitten deze berekeningen akelig dicht bij de daadwerkelijke uitslag. Dit jaar is al wekenlang de Nederlandse inzending de absolute nummer één op de lijsten van de bookmakers.

Duncan heeft met Arcade een win kans van 27%, wat bijna het dubbele is van de nummer twee op de lijst. Op die plek vinden we Rusland dat een win kans heeft van 14%. Alles vanaf de derde plek heeft zelfs ween win kans van onder de 10%. De kansen op winst zijn dus relatief groot voor Nederland. Nu is het natuurlijk afwachten wat de resultaten van de uiteindelijke stemming zullen zijn.

Zelf een kansje wagen

De eerste ronde van het Songfestival zal plaatsvinden op 14 mei. De tweede ronde zal twee dagen later op 16 mei zijn. Gevolgd dor de finale op 18 mei. Het zou natuurlijk mooi zijn als Nederland de 18de ook daadwerkelijk als de nummer één uit de bus gaat komen en we in 2020 dus in Nederland het Songfestival mogen organiseren.

Nog mooier is het natuurlijk als je daar zelf ook nog wat aan ver houdt. Een groot aantal online casino’s biedt spelers om in te zetten op de uitslag van het Songfestival. Grappig genoeg vindt je deze inzetten onder het kopje sportweddenschappen. Dus als je een gokje wil wagen op Duncan of juist denkt dat een ander land er toch met de winst vandoor zal gaan, dan kun je altijd online een gokje wagen.