Menu

Trump verliest van Biden volgens bookmakers

bookmakers

Bookmakers geven aan dat Trump verliest van Biden. Elke vier jaar vinden er in de Verenigde Staten presidentsverkiezingen plaats. Komende dinsdag, 3 november, is het weer zover en gaan miljoenen Amerikanen naar de stembus. Net als voorgaande keren, is het nog helemaal niet zeker welke van de twee kandidaten er met de winst van door zal gaan. Wordt het de huidige president, Donald Trump? Of wellicht toch zijn tegenstrever van de democratische partij Joe Biden? Zoals elke vier jaar, wordt er ook dit jaar weer flink geld ingezet op welke van de in totaal drie kandidaten gaat winnen. Drie, want ook Kanye West doet dit jaar een gooi naar het presidentschap.

Biden heeft beste kansen

Met name in Engeland wordt er flink geld ingezet op de verkiezingen. Onder de Britse gokwet kun je op zowat alles geld inzetten. Dergelijke weddenschappen zullen volgend jaar in Nederland ook onder de nieuwe kansspelwetgeving niet mogelijk zijn. Maar dat maakt het niet minder interessant om te kijken naar wie de bookmakers denken dat er gaat winnen.

Met nog iets minder dan een week te gaan voor de verkiezingen, ligt Joe Biden voor bij de bookmakers. Als je nu een euro in zou zetten op Biden bij de bookmakers, zou je daar bij winst van Biden anderhalve euro voor terug krijgen. Zet je diezelfde euro in op Trump, dan zou je 2,88 euro winnen als Trump zou weten te winnen.

Mocht je overigens geld op Kanye inzetten en hij zou winnen, dan zou je maar liefst 200 euro krijgen voor elke euro die je in zou zetten. Dat zegt genoeg over zijn kansen volgens de bookmakers.

Gokkers denken er anders over

De bookmakers gaan er dus vanuit dat Biden een grotere kans heeft om te winnen. Anders zouden ze immers wel meer uitkeren bij winst van Biden. Toch denken de gokkers er zelf duidelijk anders over. Als we namelijk kijken naar het aantal weddenschappen dat op elke kandidaat is geplaatst, dan zien we een heel ander beeld.

De afgelopen dagen hebben ongeveer twee keer zoveel mensen geld ingezet op Trump dan op Biden. Nu zal een deel van deze mensen dit hebben gedaan om gebruik te maken van de mogelijk hogere winsten als Trump zou winnen. Maar een groot deel zal ook echt overtuigd zijn dat Trump zal gaan winnen.

Maar wie gaat er nou winnen?

De berekeningen van de bookmakers zeggen niet alles. In 2016 waren de bookmakers er van overtuigd dat Hillary Clinton de verkiezingen zouden winnen en lagen de odds voor Trump nog lager dan nu. Ook de peilingen voorspelden bijna allemaal een winst voor Clinton. Toch bleek Trump de uiteindelijke winnaar.

Deze keer krijgt Trump weer de slechtste kansen en staat hij ook weer in de peilingen achter. Toch denken wij dat het nog best eens zou kunnen dat Trump herkozen gaat worden. De verschillen in de peilingen zijn kleiner dan met Clinton en een zittende president wordt niet zo snel weggestemd. Over iets meer dan een week weten we waarschijnlijk meer.