Menu

Speluitleg Omaha Hold’em

Texas Hold’em al onder de knie? Speel dan ook eens het spannende Omaha Hold’em. Dit pokerspel is afgeleid van Texas Hold’em maar heeft nog meer mogelijkheden.

Texas Hold’em al onder de knie? Speel dan ook eens het spannende Omaha Hold’em. Dit pokerspel is afgeleid van Texas Hold’em maar heeft nog meer mogelijkheden.

Doel van het spel
Bij Poker speel je tegen je medespelers. Omaha speel je minimaal met twee en maximaal met 9 personen. Bij Omaha poker speel je om de hoogste combinatie van maximaal vijf kaarten uit een totaal van negen kaarten.

4 Pocket kaarten of Hole kaarten
Het grote verschil met Texas Hold’em is dat je met Omaha vier kaarten krijgt in plaats van twee. Je moet echter wel altijd twee van die vier kaarten gebruiken voor je uiteindelijke hand. Dus niet meer, maar ook niet minder dan twee. Je vormt dus een pokerhand met twee van je eigen kaarten plus drie van de vijf open kaarten.

Inzetten en spelen
Het spel verloopt net als bij Texas Hold’em in vier fases met vier inzetrondes: deal, flop, turn en the river.

Bekijk hier de speluitleg van Texas Hold’em

Tips bij het spelen van Omaha
Scherper spelen
Doordat er meer pocket kaarten in het spel zijn, is de kans dat iemand een erg goede hand krijgt veel groter. Houd daar rekening mee tijdens het spelen. Een Flush in Hold’em is een relatief sterke hand, omdat de kans klein is dat iemand een betere hand heeft. Maar in Omaha gebeurt dit veel vaker. Het is dus bij Omaha veel belangrijker dat je een zo goed mogelijke combinatie te hebt.

Veel gemaakte beginnersfout
Een veelgemaakte beginnersfout is het volgende: Als er vier kaarten op de tafel komen van eenzelfde soort (bijvoorbeeld harten) en je hebt nog een harten in je hand, heb je dus geen Flush. Je moet namelijk twee kaarten gebruiken en kunt er dus maar drie van tafel gebruiken voor je hand.